Gastronomia

El caragol en l'Alcora

Les Festes del Crist de l'Alcora tenen un producte gastronòmic distintiu: el caragol. Cuinat d'una manera més o menys semblant però sempre amb subtils diferències, quasi tots els bars i restaurants els oferixen en estes dates, especialmente els dies d'actes taurins.

Es solen guisar amb una salsa (picaeta) en què no falta el vitet, afegint-hi a voltes herbes aromàtiques de la zona (el romer és l'estrela), pernil, cansalada, xoriço, ametla, tomata, o algun ingredient "secret". Cada cuiner o cuinera li acaba donant un toc personal i distintiu.

Si els proveu en 6 establiments aconseguireu el Carnet de Caragoler, un títol honorífic que vos donarà dret a:
 - Escollir el bar o restaurant que prepara, segons el vostre criteri, la millor tapa de caragols.
 - Participar en el sorteig d'un dinar o sopar per a 2 persones en un restaurant de l'Alcora.

Vos invitem a tots a disfrutar d'aquest molusc present en la gastronomia de les terres del Mediterrani Occidental des d'època romana.

Visiteu l'Alcora durant les Festes del Crist. Disfruteu amb els actes programats i delecteu-vos amb una bona ració de caragols. Se vos caurà la baba!

El caragol en l'Alcora

23 sql / 7 sqlseo / 0.07658100s.