Gastronomia

Figues albardaes

(font: "Gastronomía de l'Alcalatén", amb textes recopilats per Amadeu Porcar, Mª Rosa Fortanet y Enrique M. Salvador)


Ingredients:
Farina
Aigua
Rent
Sal
Figues seques
Oli d'oliva

Elaboració:
Preparem la pasta en un llibrell a què posarem aigua calenta, un pessic de sal i el rent, i anirem afegint la farina a poc a poc fins que no quede massa espessa, i la deixarem reposar fins que puge.

D'altra banda, preparem les figues seques: les partirem per la mitat i li llevarem el cuet. Podem ajuntar 2 perquè tinga més fruita.

Omplirem una cassola amb abundant oli i quan este estiga ben calent començarem a fer les figues, introduint el preparat de figues en el llibrell de la pasta i quan estiguen coberts de la pasta les introduïm en la cassola amb oli bullint.

És tradicional preparar-los en Nit de nadal i el dia d'Any nou.

Figues albardaes

20 sql / 4 sqlseo / 0.10449314s.