Rutes i Paratges

Ruta Natural del Patrimoni Industrial

El Patrimoni Industrial i el Turisme Industrial conflueixen a l'Alcora de la mà d'una activitat productiva molt destacada al llarg dels últims 5 segles, la ceràmica, que no solament és el motor econòmic de la zona sinó que també és el principal atractiu turístic de la localitat, amb el Museu de Ceràmica com a recurs més destacat, però amb altres elements d'interés com per exemple els tallers artesanals o la Ruta dels Murals Ceràmics, etc.
Dins del projecte de recuperació i posada en valor de la Real Fàbrica del Comte d'Aranda, i com a eina per a la seua contextualització, l'Ajuntament de l'Alcora ha començat a posar en marxa una sèrie d'iniciatives entre les què destaca la posada en valor del patrimoni que es relaciona i que es troba dispers en tot el terme municipal.
Aquest 2019 amb la tercera fase de la Ruta Natural del Patrimoni Industrial es generarà un gran eix turístic amb itinerari circular que unirà el nucli urbà de l'Alcora (la Ruta Urbana del Patrimoni Industrial Ceràmic) amb l'embassament de l'Alcora, el paratge natural municipal de Sant Vicent, Figueroles i la Foia. Interpretant a través de panells tota una sèrie d'elements naturals i de paisatge humanitzat.
Tots els suports informatius en forma dels panells realitzats se situen prop de l'element interpretat. Inclouen un mapa de situació, imatges, text històric i tecnològic i un codi *QR que enllaça amb la web https://es.wikiloc.com i permet resseguir la ruta. Els de major format (165x80 cm) incorporen un pla complet de la ruta i la relació de tots els punts informatius que inclou. Els 4 primers compten amb una plataforma de formigó de les mesures necessàries per a permetre la completa accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. Cal tindre en compte que la resta d'elements se situen en un entorn natural que impossibilita l'accessibilitat completa.

 PDFs per descarregar:

1. INICI DE LA RUTA
2. FORN DEL POERO
3. MINA D'ARGILA
4. TEULERIES I RAJOLERIES
5. ASSUT-ALJUB DE SANT VICENT
6. FONT DE SANT VICENT DE BAIX
7. MOLÍ NOU O DE MATRACA
8. LA BASSA DE LA VILA
9. BARRANC DEL PELEGRÍ
10. ROCA MORENA
11. ASSUT
12. MOLÍ DE PALOMET
13. LA FONTETA
14. MOLÍ DEL COMTE D'ARANDA
15. EMBASSAMENT
16. FAUNA
17. FONT DE LA FERRISSA
18. MINA DE FERRO DE LA FERRISSA
19. ASSUT
20. LA FERRISA
21. LA MALEA I EL FORN D'ALGEPS
22. LA FÀBRICA D'ALGEPS DELS VIVES
23. ESGLÉSIA DE SANT MIQUEL DE LA FOIA
24. TEULERIES AL MAS DEL MOLÍ DE LA FOIA
25. ASSUT DEL BARRANC DE LA FOIA
26. LA VEGETACIÓ I LA CERÀMICA
27. BASSA DEL CASTELL
28. LA ROCA MORENA
29. NATURA I CERÀMICA-L'ARÇ I EL SANGUINYOL
30. LA FONT NOVA
31. NATURA I CERÀMICA LA CANYA I EL LLEDONER
32. LES PLATGETES
33. MOLÍ DE GASPARILLA


MAPA DE LA RUTA
19 sql / 3 sqlseo / 0.09190202s.